Pehme karamell

Koos esimeste hommikukastet paitavate päikesekiirte ja värskelt niidetud muru lõhnaga algab Skrīveru Gotiņa kommide valmistamise teekond. Kaugel suurlinna mürast nosivad lopsakat ristikut täis heinamaal rahulikult lehmad, ümbritsetuna mesilaste sõbralikust suminast. Üks kirjum kui teine, annavad nad meile kõige kvaliteetsemat mahepiima.

Iga päev suundub värske, soe ja vahutav piim Skrīveru Gotiņa kommivabrikusse. Skrīveru Gotiņa komme valmistatakse ülima põhjalikkusega välja töötatud ja alalhoitud retsepti järgi, mida on edasi antud põlvest põlve. Karamelliseeruv piim podiseb madalal tulel koos suhkruga. Rikkaliku konsistentsi saavutamiseks segatakse mass glükoosisiirupi, kõrgeima kvaliteediga magusa koorevõi ja näputäie vanilliga. Iga päev laotub üle Skrīveri karamelliseeritud kommide lõhn, mis moodustab osa linna võlust.

Edasi rändab magus kommimass jahutuslaudadele. Niipea, kui on saavutatud õige jahutustemperatuur, antakse kommimeistrite ettevalmistatud mass kuulsate Skrīveru kommide paberisse keerajate kätte. Ajalooliselt on ettevõte säilitanud kaks erinevat kommide paberisse keeramise meetodit, mis võeti kasutusele eelmise sajandi keskel Lizumsis ja Skrīveris. Nii hoitakse tänapäevalgi oskuste ühelt põlvkonnalt teisele üleandmisel neid kahte pakkimismeetodit eraldi. Lizumsis pakitakse Skrīveru Gotiņa komme paberisse õhus hoides, samal ajal kui Skrīveri pakkijad teevad oma tööd laua peal.

Kas suudate uskuda, et üks kommide pakendaja keerab aasta jooksul paberisse üle pooleteise miljoni kommi?

Skrīveru Gotiņa kommid on erilised ka selle poolest, et neil on erinevad valmimisastmed, millest igaühel on oma austajate ring. Kui kommide paberisse keerajad on oma töö teinud, jätkavad kommid teed pakendamisosakonda. Kommifännide mugavuse huvides on maiustustel erinevad ümbrispakendid – värvikirevad ja rõõmsad, klassikalised ja elegantsed – igale maitsele midagi. Veel mõni hetk ja kommid jõuavad õigete käteni!

Kogu Skrīveru Gotiņa kommide valmistamisprotsessi vältel käivad käsikäes entusiasm ja kogemus. Vaimustus igas vanuses maiasmokkade nägudel toob rahuldustunde hästi tehtud tööst. Ja homme algab taas Skrīveru Gotiņa kommide valmistamise teekond – koos esimeste hommikukastet paitavate päikesekiirte ja värskelt niidetud muru lõhnaga.

Kasutame küpsiseid statistika saamiseks, mis aitab meil pakkuda teile meie saidil parimat kogemust. Kui soovite, saate lisateavet või lülitage need välja. Jätkates saidi kasutamist seadeid muutmata, nõustute siiski meie küpsiste kasutamisega