We value Your privacy!

Kasutame küpsiseid statistika saamiseks, mis aitab meil pakkuda teile meie saidil parimat kogemust. Kui soovite, saate lisateavet või lülitage need välja. Jätkates saidi kasutamist seadeid muutmata, nõustute siiski meie küpsiste kasutamisega
Meist
 


Ajalugu
SIA “Skrīveru saldumi” was established at the beginning of 2006 in Skrīveri.
The idea to establish the company was brought to life by Iveta and Normunds Audziši who took over the tradition to produce sweets from their parents in Lizums in 1999. The tradition of making cream fudge Gotiņa originated in Lizums in 1959.

Laienemine

Sel ajal, kui tekkis Skrīverisse laienemise idee, olid paljud professionaalid (nende hulgas tootmisjuhid, kommide pakkijad ja karamelli valmistajad) Skrīveris töötud. Kuna antud töö olemus ning Gotiņa retsept näevad ette käsitööd ja teatud koostisosi, siis sellised professionaalid on meie ettevõtte suurim väärtus!
Kui SIA "Dimdiņi" omanikud, Iveta ja Normunds Audziši, kes juba tootsid Gotiņa pehmet karamelli (lehmakommi) Lizumsis, said teada, et kõik need professionaalid olid kaotanud oma töö, nad otsustasid laiendada oma äri ning luua tootmisüksust Skrīverisse. Nii said nad pakkuda tööd kõrgelt hinnatud professionaalidele ja säilitada ka kuulsa Gotiņa pehme karamelli (lehmakommi) tootmise traditsiooni ning asjatundlikkuse.
2006. aastal, pärast endiste piima- ja juustutehaste renoveerimist, avati Skrīveri keskuses uus tootmisüksus (Daugavas tänav 82). Nii loodi 2006. aastal ka Skrīveru Gotiņa bränd.
Tulemusena säilitati Skrīveris Gotiņa (lehmakommi) valmistamise traditsioon ning inimesed said jätkata töötamist nii nagu nad on seda aastaid teinud, ning milles on neil põhjalik kogemus.


Skrīveri ja Lizums

Skrīveri ja Lizums olid esimed kohad Lätis, kus sai alguse Gotiņa (lehmakommi) tootmise traditsioon. Ka praegu valmistatakse seal traditsioonilisi Skrīveru Gotiņa maiustusi.
Ajalooliselt valmistatakse ehtsat Gotiņa pehmet karamelli, kasutades värsket piima, suhkrut, glükoosi (tärklisesiirupit), võid ja vanilliini. 
Seda retsepti kasutab ettevõtte Skrīveru Gotiņa maiustuste valmistamiseks ka tänapäeval.


Oleme uhked

Tänavu on Skrīveri koht, mis võib tunda uhkust Skrīveru Gotiņa (lehmakommi) valmistamise traditsiooni säilitamise üle, kuid ühtlasi ka selle üle, et ettevõte “Skrīveru saldumi” liigub pideva arengu suunas ning valmistab erinevaid kvaliteetseid maiustusi šokolaadist, kuivatatud puuviljadest, pähklitest, seemnetest, suhkrustatud puuviljadest ja teistest tervislikest koostisosadest.
Meie ettevõte moto on: "Magusa ja tervisliku ühendamine."
Igal aastal toome turule uusi tooteid, pakkudes head meelt ja üllatades meie kliente kvaliteetsete ja innovaatiliste ideede ning maitsetega! Suurem osa meie toodetest on käsitöö, mis neid eriliseks teebki. Ühtlasi on sedasi võimalik teha asju, mida masintootmine ei võimalda. 
Maiustuste töötuba nimega "Emotsioonitehas" avati "Skrīveru saldumi" ettevõttes juba 2008. aastal. Seal võtame vastu turiste ja kooliõpilasi, kellele räägime Gotiņa valmistamise ajaloost nii Lätis kui Skrīveris. 
Töötoa külastajatele pakutakse võimalust pakkida Gotiņa pehmet karamelli nii nagu pakkijad seda igapäevaselt teevad, samuti martsipani kujukeste valmistamist ning uudistoodete kohta teadasaamist ja nende degusteerimist. 
Ettevõte "Skrīveru saldumi" pakub hetkel tööd ligi 100-le töötajale.